2 χρονια Nirvana 24/7

Μάης του 2010 ήταν που, σαν σήμερα – στις 15 του τελευταίου μήνα της άνοιξης εκείνης, ανέβηκε στο διαδίκτυο το πρώτο δημοσίευμα του Nirvana 24/7.

Το Nirvana 24/7 ήρθε ως η πιο καταδεικτική ονομασία για την κατάσταση που περιβάλλει τον τόπο και τους ανθρώπους. Με μια ατέλειωτη νιρβάνα μοιάζει όλο αυτό. Το πολιτικό, το οικονομικό, το πνευματικό, το ηθικό, το οικογενειακό κ.ο.κ. Όλο αυτό είναι μια τρέλα! Και μέσ’ την τρέλ΄αυτή που ζούμε, αποφασίσθηκε ότι κάποιοι πρέπει να μιλήσουν την αλήθεια με τον πιο σκληρό κι αδέκαστο τρόπο. Είμαστε καχύποπτοι, ασυνήθιστοι και διαφορετικοί, στεκόμαστε απέναντι και κρίνουμε! Είμαστε αυτοί οι λίγοι που γράφουν την ιστορία, την πραγματική ιστορία, όσο οι σαλτιμπάγκοι φτιάχνουν διορθώσεις. Και δε φοβόμαστε να εκφράσουμε γνώμη. Αυτοί φοβούνται, μήπως γυρίσει η αλήθεια και τους πάρει στο κυνήγι. Κι έτσι σας την κρύβουν. Όχι όμως εδώ, εδώ τη φωνάζουμε όσο πιο καθαρά γίνεται και ξέροντας πόσο ύπουλα καρετρούν να μας πατήσουν, όμως να θυμάστε τούτο:

«Βασιλικόν, καλώς ποιούντα κακώς ακούειν.»

Τουτέστιν, είναι μεγαλειώδες να σε κατηγορούν ενώ κάνεις το σωστό, κατά τον Αντισθένη! Κι εμείς το γνωρίζουμε, όσο καλά γνωρίζουμε και τον απλό πολίτη. Δε θα βάζαμε το χέρι στη φωτιά αν δεχόμασταν ότι δεν μπορεί να φθάσει στ’ αυτί του η αλήθεια! Και βέβαια μπορεί, μόνο που κανείς δεν τη φυλάττει πια με σκοπό να τη μοιράσει. Ελπίζω μέσα σ’ αυτά τα δυο χρόνια να υπηρετήσαμε την αλήθεια και μόνο, την πραγματική ανάγκη του Έλληνα να μαθαίνει τα πράγματα όπως είναι, με αξιοπρέπεια και κύρος, όταν το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει από άφρονες γνώμες, πολιτικές προπαγάνδες, επιτήδιους, τσόντες και σοουβίζια! Αυτό μόνο, δεν έχουμε άλλη υποχρέωση ούτε και χρωστάμε σε κανέναν. Αν έστω και λίγοι μας διάβασαν και μας προτίμησαν, τους ευχαριστούμε απ’ τα βάθη της καρδιάς μας, αυτό αρκεί. Χρειαζόμαστε τους υγιείς κοντά μας και όσους είναι σε θέση να καταλάβουν το διαφορετικό, έστω κι αν είναι λίγοι. Και το λέμε αυτό, καθώς χρόνια τώρα παρακολουθώντας τους διαδικτυακούς τόπους – που πολλοί είναι – δε βρήκαμε ούτε έναν που να διατηρεί σοβαρότητα, κύρος, ανεξαρτησία και καθαρό προφίλ.

Τί επιδιώξαμε;

Προτίστως σίγουρα την συνεχή ενημέρωση, μα δε ξεχάσαμε τί πραγματικά αξίζει να μοιραζόμαστε έστω και με λίγους αναγνώστες. Φυσικά θελήσαμε να επικεντρωθούμε, δευτερευόντως, και στη γνώση, το πνεύμα, τις αξίες και τον πολιτισμό.
Στο Nirvana 24/7 θα βρείτε τις κατά καιρούς δημοσιεύσεις μας για την τέχνη, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και άλλα πολλά, όπως συλλογές δωρεάν βιβλίων και σύνδεσμοι για εύκολη πρόσβαση στις αντίστοιχες βιβλιοθήκες φιλοξενίας τους. (linklink2)

Τέλος, απ’ την αρχή πήραμε τον όρκο να μείνουμε ανεξάρτητοι, να μην επηρεασθούμε από τις γνώμες κανενός και να μην διαφημίσουμε κανέναν.

Τί καταφέραμε;

Μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας του blog έτυχε να γνωρίσουμε κι αρκετές επιτυχίες!
Οι επιτυχίες ήρθαν στην πιο ταραγμένη εποχή για την ελληνική κοινωνία, όταν περίπου έναν χρόνο πριν ξέσπασε το μεγάλο κίνημα των Αγανακτισμένων. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο κι όμως αληθινό, οι πλατείες όλης της χώρας είχαν βουλιάξει για μήνες ολόκληρους από πολίτες που δεν άφηναν μέρα για μέρα να χαθεί.Έτσι κι εμείς, είμασταν κάθε απόγευμα στην πρώτη γραμμή κατά του πολιτικού συστήματος και της οικονομικής ολιγαρχίας που έφεραν στη χώρα. Με φωτογραφίες, βίντεο και ρεπορτάζ οι πολίτες φαίνεται να μας προτίμησαν για ερκετό καιρό, αφού οι ημερήσιες εμφανίσεις εκτοξεύθηκαν στα ύψη και το blog μας κατάφερε να κερδίσει την πρωτιά του πιο δύσκολου μήνα ανάμεσα σε πολλούς άλλους. Μιλώντας για εμφανίσεις… δεδομένου του συνολικού αριθμού εμφανίσεων που ανέρχεται σε 112 χιλιάδες μέχρι σήμερα, θα αναφέρουμε το σημαντικότερο ημερήσιο ρεκόρ που έφθασε τις 10.728, την εποχή που αναζωπυρώθηκε το κίνημα των Αγανακτισμένων πολιτών. (Οκτώβρης 2011)

Διατηρούμε όμως στενή επαφή με πολλούς από τους σταθερούς μας αναγνώστες και είμαστε ευγνώμονες απέναντι σε τόσους φοιτητές, εργαζομένους, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, πανεπιστημιακούς κ.ά που μας διαλέγουν! Ξέρουμε ότι η σελίδα έχει ένα επίπεδο, άγνωστο προς εκείνο των λαϊκιστών, κομματικών παπαγάλων του διαδικτύου και της ηλιθιότητας πολλών άλλων. Όμως μας παρακολουθεί και ο απλός πολίτης, ο άνεργος, ο καταπιεσμένος, ο οποίος εξίσου αξίζει την αλήθεια και την θέλει, την καταλαβαίνει, την επαινεί! Τον ευχαριστούμε επίσης!

Μελλοντικές βλέψεις;

Είναι απλό, υποσχόμαστε μόνο όσα μπορούμε να καταφέρουμε. Πρώτο και κύριο, θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι τον αγώνα μας, με αυτά τα λίγα μέσα που διαθέτουμε και τη μεγάλη μας, όμως, θέληση για μια ανεξάρτητη φωνή, διαφορετική απ΄όλες τις άλλες.

Και τώρα κλείνοντας, αφού σας ξαναευχαριστήσουμε για όλα αυτά τα χρόνια υποστήριξης, θα θέλαμε να απαιτήσουμε εμείς από εσάς! Σας απευθύνουμε το λόγο και ζητούμε όσο τίποτε άλλο τη δική σας γνώμη. Το Nirvana 24/7 είναι αυτό άλλωστε – αυτό ευελπιστούσε να γίνει, το μεγάφωνο όλων των ελευθέρων συνειδήσεων που θέλουν ν’ ακουσθούν. Εμείς δίνουμε το βήμα, περιμένοντας τα άρθρα, τις κριτικές και ότι άλλο έχετε να μας στείλετε. Τώρα, που πλέον μας μάθατε, είμαστε σίγουροι ότι έχουμε πολλά κοινά και θέλουμε να τα μοιρασθείτε με όλους όσους αναζητούν κάτι άξιο.

Ευχαριστούμε για όλα,
Nirvana 24/7

Στοιχεία επικοινωνίας:
Facebook Group
Facebook Page
Twitter

email: nirvana247blog@yahoo.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: