Μέσα Ιουνίου ξεκινά η παράδοση των νέων σταθμών του Μετρό

Συνολικά τα έργα που θα δημοπρατηθούν έως το 2012 ανέρχονται στα 10,3 δισ. ευρώ.

Μέσα στον Ιούνιο θα δοθεί στην κυκλοφορία ο σταθμός του Μετρό στο Χολαργό και το Σεπτέμβριο ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής, ενώ στις αρχές του νέου έτους εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί νέα γραμμή V του Μετρό, που θα ξεκινά από το Άλσος Γαλατσίου, θα φθάνει στο Σύνταγμα και θα καταλήγει στο Μαρούσι.

Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, σταδιακά θα αρχίσουν να παραδίδονται, έως το Μάρτιο του 2011, οι νέοι σταθμοί του Μετρό στην Ηλιούπολη, την Αργυρούπολη, το Ελληνικό, το Περιστέρι, την Ανθούπολη και το Χαϊδάρι, αν ληφθεί απόφαση από την κυβέρνηση για το τι θα γίνει τελικά με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει ύστερα από διαγωνισμό την κατασκευή των ηλεκτρονικών συστημάτων στους συγκεκριμένους σταθμούς, καθώς στη συγκεκριμένη κοινοπραξία μετέχει και η Siemens. Την τελική απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση.

Επίσης, ο κ. Ρέππας διευκρίνισε ότι υπάρχουν εξασφαλισμένα κονδύλια για έργα ύψους 7,5 δισ. ευρώ από διάφορα προγράμματα και προτεραιότητα θα δοθεί στην επαρχία. Ήδη, δημοπρατείται το οδικό έργο Καρτέρι – Πάργα, ενώ προχωρά ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο Καστελίου καθώς και άλλα έργα.

Παράλληλα, επανασχεδιάζεται η επέκταση της Αττικής Οδού προς τα Μεσόγεια με βάση τις νέες ανάγκες και τις προβλέψεις του ρυθμιστικού.

Συνολικά τα έργα που θα δημοπρατηθούν από το Υπουργείο έως το 2012 ανέρχονται στα 10,3 δισ. ευρώ.

Πηγή

Posted on May 19, 2010, in Ειδήσεις and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: