Ληστεία με ομήρους στη Λαμία

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας κατά τη διάρκεια ληστείας σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, καθώς οι τρεις ληστές για να αποφύγουν τα πυρά των αστυνομικών πήραν ομήρους μία πελάτισσα και μία υπάλληλο του τραπεζικού ιδρύματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε πέντε λεπτά μετά τις οκτώ, όταν οι ληστές εγκατέλειψαν ένα αυτοκίνητο 500 μέτρα μακριά από την τράπεζα και οπλισμένοι με καλάζνικοφ και πιστόλι προχώρησαν προς το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.

Ενώ προχωρούσαν προς το υποκατάστημα έγιναν αντιληπτοί από θαμώνες παρακείμενης καφετέριας, οι οποίοι και ειδοποίησαν την αστυνομία. Άμεσα, δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο αστυνομικό τμήμα της Αμφίκλειας έτρεξαν με τα όπλα στα χέρια.

Δύο εκ των ληστών μπήκαν στο υποκατάστημα και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να πέσουν στο δάπεδο, ενώ ο τρίτος παρέμεινε στην είσοδο. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, ξεκίνησε η ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι ληστές έριξαν περισσότερες από 15 σφαίρες και στα πυρά αυτά απάντησαν οι αστυνομικοί.

Μπροστά στην ανταλλαγή πυροβολισμών, οι ληστές μπήκαν και πάλι στο υποκατάστημα, έριξαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ, στη συνέχεια, βάζοντας μπροστά τους δύο ομήρους απομακρύνθηκαν στην αρχή με τα πόδια και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα αυτοκίνητο και αναχώρησαν με κατεύθυνση προς την περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν τεθεί επί ποδός για τον εντοπισμό των δραστών, με τους υπαλλήλους της τράπεζας να τους περιγράφουν αποφασισμένους.

Πηγή

Posted on June 18, 2010, in Ειδήσεις and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: