ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ – “Έξω” (νέος δίσκος)

Ο Σωκράτης Μάλαμας μετρά πάνω από μια εικοσαετία στη δισκογραφία και στους συναυλιακούς δρόμους, παραμένοντας ένας από τους πιο δυνατούς τραγουδοποιούς της γενιάς του, με εντελώς προσωπικό στίγμα και αναγνωρίσιμο μουσικό ύφος, που συσπειρώνει γύρω του φανατικούς ακροατές. Κάθε συναυλία του, ένα μείγμα από διονυσιακές στιγμές. Κάθε βραδιά και μια γιορτή, γεμάτη μουσικές, εικονοπλαστικούς στίχους και αφηγηματικά τραγούδια που φλερτάρουν με ηλεκτρισμένους ροκ δρόμους, μπολιασμένους με την δωρικότητα του λαϊκού, αλλά και την εσωτερικότητα της μπαλάντας.

Την ατμόσφαιρα αυτής ακριβώς της γιορτής, αποτυπώνει η νέα δισκογραφική έκδοση «Έξω», που ταυτόχρονα αποτελεί και το πρώτο live CD και DVD στη δισκογραφία του Σωκράτη Μάλαμα. Το «Έξω» κυκλοφορεί – σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή- σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις:
• σε τετραπλό CD
• σε διπλό DVD
• σε BOX που περιλαμβάνει και το τετραπλό CD και το διπλό DVD

Τα δύο πρώτα CD στο 4πλό CD, περιλαμβάνουν ζωντανές ηχογραφήσεις από τις περσινές συναυλίες του Μάλαμα στο Θέατρο Βράχων της Αθήνας και το Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης ενώ τα δύο επόμενα είναι ζωντανές ηχογραφήσεις με όλους τους μουσικούς στο στούντιο Royal Alzheimer Hall στη Θεσσαλονίκη. Το διπλό DVD περιλαμβάνει πλούσιο οπτικό και ηχητικό υλικό από τις συναυλίες (το 1ο) και το στούντιο Royal Alzheimer Hall (το 2ο). Τέλος η ολοκληρωμένη έκδοση περιλαμβάνει σε ένα καλαίσθητο BOX όλα τα παραπάνω, δηλαδή το τετραπλό cd και το διπλό dvd.

Εξήντα τραγούδια του Σωκράτη Μάλαμα -και κάποια του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Για πρώτη φορά σε άλμπουμ, τα: «Κίρκη» και «Πουλί σε δέντρο αρχοντικό» με τη φωνή του Σωκράτη. Στο τραγούδι μαζί του η Μαρίνα Δακανάλη. Παίζουν οι: Κλέων Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά), Θάνος Μιχαηλίδης (τύμπανα), Γιάννης Παπατριανταφύλλου (μπάσο, φωνητικά), Νίκος Παραουλάκης (νέι, κιθάρα), Φώτης Σιώτας (βιολί, φωνητικά), Κυριάκος Ταπάκης (μπουζούκι, λαούτο).

Ο Σωκράτης Μάλαμας είναι ο πυρήνας μιας παρέας που συνεχώς μεγαλώνει και τον ακολουθεί εδώ και δύο δεκαετίες με ένταση και πάθος. Το «Έξω» κλείνει μέσα του ένα κομμάτι αυτής της απίστευτης ενέργειας που ανταλλάσσεται ανάμεσα στον Σωκράτη και το κοινό σε κάθε συναυλία του.

Χορηγός επικοινωνίας Μελωδία FM 99.2.

Posted on June 21, 2010, in Τέχνη, Ψυχαγωγία and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: