Οι αισθήσεις μας τροφοδοτούν τον εγκέφαλο κύριε Θεοδωράκη και όχι ο εγκέφαλος τις αισθήσεις μας!

Φωτογραφία Μαρία Μαράκη

Σχολιασμός στα λεγόμενα του κύριου Σταύρου Θεοδωράκη,όπως δημοσιεύτηκαν εδώ :

Στην φωτογραφία της Μαρίας Μαράκη φαίνεται καθαρά αν και διακριτικά. Ένας άντρας κρατάει στην αγκαλιά του ένα παιδί και του δείχνει πώς να μουντζώνει τη Βουλή. Και ο μπόμπιρας, τι να κάνει, μουντζώνει ο πατέρας του, μουντζώνει και αυτός. Ανάλογες εικόνες είδαμε μετά την πρώτη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων». Μικρά παιδιά στους ώμους των πατεράδων τους να προσπαθούν να φωνάξουν ρυθμικά «κλέφτες – κλέφτες» χειρονομώντας ταυτόχρονα προς το μέρος των τεράτων (δηλαδή της Βουλής). Και οι γονείς τους, να χαμογελούν γεμάτοι υπερηφάνεια στον τηλεοπτικό φακό της μεσημεριανής εκπομπής, με τον ρεπόρτερ να μην μπορεί να κρύψει –και αυτός – τη χαρά του. Από τους χιλιάδες «αγανακτισμένους» βρήκε τους πέντε – δέκα γελοίους που συμπεριφέρονταν σαν  παίκτες ρεάλιτι.

Το ίδιο θέαμα το έχω δει και στα γήπεδα. Παιδιά του δημοτικού, όρθια πάνω στα καθίσματα να επιτίθενται στους «αντιπάλους» τους με λέξεις και χειρονομίες που δεν καταλαβαίνουν αλλά που γεμίζουν ικανοποίηση τους γονείς τους που χασκογελούν στα πίσω καθίσματα.

Και τότε και τώρα αναρωτιέμαι τι γονείς είναι αυτοί. Για ταξιτζήδες δεν μου μοιάζουνε. Γιατί θα ήταν μια δικαιολογία. Τόσα χρόνια στο τιμόνι, το χέρι τους έχει πάρει τη μορφή μούντζας, ε μεταδίδουν την γνώση στο παιδί τους. Ταξιτζήδες όμως δεν είναι (αφήστε που οι ταξιτζήδες μετά από τέτοιο κράξιμο την έχουν κόψει νομίζω τη συνήθεια). Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι γονείς; Ποιοι κατεβάζουν στο Σύνταγμα και στα γήπεδα τα παιδιά τους, πέντε, έξη, εφτά χρονών και τα βάζουν να βρίζουν και να χειρονομούν;  Όσο τους προσέχω τόσο μου μοιάζουν με τις φάτσες των … τεράτων που πολεμούν. Απογοητευμένα λαμόγια δηλαδή που δεν αντέχουν το «ρίξιμο» και αντιδρούν σαν προδομένες γκόμενες. Βρίζουν, φτύνουν, χειρονομούν.

Οι αληθινοί «αγανακτισμένοι» έχουν διαφορετική συμπεριφορά.  Έτσι νομίζω τουλάχιστον. Δεν χρησιμοποιούν τα παιδιά τους, δεν κουνάνε σημαίες, δεν μετέχουν στο φτηνό χιούμορ περί χοντρών πολιτικών που τρώνε και δεν δίνουν, δεν κρεμάνε πανό με ασυναρτησίες και συνωμοτικά σενάρια. Και τέλος πάντων δεν βρίζουν όλους τους άλλους εκτός από τους εαυτούς τους. Άλλωστε οι αληθινά αγανακτισμένοι αυτού του τόπου γνωρίζουν ότι αυτές οι απλουστεύσεις, μας έφεραν εδώ που μας έφεραν. Τα ζήτω στις λαϊκίστικες κορώνες των πολιτικών. Τα «ου» στους αντιπάλους. Τα αποθεωτικά ναι, στις τρελές υποσχέσεις των κομματαρχών τους. Οι πατριδοκαπηλίες. Τα κομματικά στρατόπεδα με «τα δικά μας» και τα «δικά τους» παιδιά. Ο πολιτικάντικος χουλιγκανισμός είναι αυτός που ενίσχυσε τους ακραίους της πολιτικής και τους έδωσε ασυλία στα μικρά και μεγάλα εγκλήματα τους. Η πεζοδρομιακή αντίληψη περί πολιτικής βάπτισε «σωτήρες», γαλάζια και πράσινα (εναλλάξ) ανθρωπάκια που το μόνο που τους ένοιαζε ήταν το σαρκίο τους (και οι καταθέσεις τους). Δεν θέλω να ξύνω πληγές αλλά οι πολιτικοί που καταρρέουν είναι αυτοί, που δόξασε περισσότερο το πλήθος.

Πριν κάποια χρόνια – όχι και πάρα πολλά για να μην θυμόμαστε – κάποιοι τραβολογούσαν πάλι τα παιδιά τους, στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες. Για να δώσουν λουλούδια στους πολιτικούς να τους φιλήσουν, να φωτογραφηθούν μαζί τους. Να προσθέσουν δηλαδή ένα φίλτρο αγνότητας στα γαλάζια, πράσινα, κόκκινα, μπλε (σκούρα) οράματα του μπαμπά. Και τώρα που ήρθε η διάψευση, τα παιδιά επιστρατεύονται για τον αντίθετο ρόλο. Με πεδίο αυτή την φορά τις πλατείες  των «αγανακτισμένων». Έχουν καταλάβει ότι «κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ, κάτι μυστικό, κάτι πλούσιο και παράξενο σαν τοπίο του βυθού» και θέλουν να το κάνουν σαν τα μούτρα τους.

Και μην τους υποτιμάτε. Αν δεν ελεγχθούν αυτοί οι «πέντε δέκα γελοίοι» θα μετατρέψουν σιγά – σιγά τις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» σε σουβλακοφραπεχαβαλέ ρεάλιτι. Είναι νόσος μολυσματική.

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ και μπήκα στον πειρασμό να σχολιάσω τα παραπάνω και χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν ,μήπως είστε λίγο εώς πολύ κατηγορηματικοί και υπερβολικοί με τις κινήσεις μας στις πλατείες της χώρας;Συγγνώμη,αλλά οι απόψεις από όλους σχεδόν τους συντάκτες σας είναι πάνω-κάτω ίδιες ,κατά της προσπαθειάς μας.

Μήπως είστε λίγο υπερβολικός κύριε Θεοδωράκη;
Μια μούτζα πιστεύετε είναι περιττή ή είναι απλά η ιδέα μου ότι είναι ο πιο σεμνός τρόπος να απευθυνθεί ο λαός σε αυτούς τους ανθρώπους;Εμένα πάλι μου μοιάζει με μια συγκλονιστική απεικόνιση της σκληρής πραγματικότητας σε τούτη τη χώρα.Αυτή είναι μία,το δυσοίωνο μέλλον.Μάλλον αυτοί οι γονείς ενδιαφέρονται και λίγο παραπάνω για το μέλλον αυτό που θα δουν σε λίγο τα παιδιά τους και έτσι τα βγάζουν στο δρόμο ,να δει η σάπια πολιτική συμμορία πού μας κατάντησαν!
Πιστεύετε ότι μετά απο τόσες προδοσσίες,κοροϊδίες και λαμογίες μπροστά στα μούτρα των πολιτών η μούτζα είναι μια άσχημη εικόνα;Αυτό είναι όλο;
Όπως είχε πει ο Ρίτσος είναι τόλμη να λέμε τα πράγμαα με το όνομά τους…Αρκετά με αυτή την ψεύτικη σεμνοτυφία,τυπολατρία,ε­υπρέπεια.
Και όπως έχουν πει και κάποιοι σύγχρονοί μας :
“Τα ψεματα τελειωσαν και τωρα ολοι ξερουν ποιοι χρωστουν και ποιοι πληρωσαν”.Αυτό είναι όλο και σας θυμίζω ότι αυτοί που χρωστούν δανείζονται από εμάς για να ξεχρεώσουν τα δικά τους,όμως εμάς δε θα μας τα φέρει κάποιος πίσω.
Μια μούτζα είναι λοιπόν ότι πιο σεμνό μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή.Και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να τους παραπονεθούμε χωρίς τις φωνές και τις χειρονομίες.Άλλοι πιστεύουν ότι για να λυθεί ένα τέτοιο πρόβλημα χρειάζεται η βία.Άλλοι,όπως εμείς επιλέγουμε το βρίσιμο.Δεν είναι τόσο παράλογο αν το σκεφτείτε.Πώς αλλιώς θα εκφράζαμε αυτή μας την απογοήτευση κύριε Θεοδωράκη;

Οι αισθήσεις μας τροφοδοτούν τον εγκέφαλο κύριε Θεοδωράκη και όχι ο εγκέφαλος τις  αισθήσεις μας!!

Καλή συνέχεια.

Posted on May 30, 2011, in Άρθρα, Ειδήσεις and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. Επίσης σωστή απάντηση απο το ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ:

    http://anti-ntp.blogspot.com/2011/05/blog-post_6969.html?showComment=1306832866122#c2279806756101499474

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: