Αθήνα: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με ποδηλατοπορεία

Εκατοντάδες ποδηλάτες, όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί με τα ποδήλατά τους στο πάρκο Ελευθερίας, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής, για να γιορτάσουν με μία «ποδηλατάδα» ως τη θάλασσα του Φαλήρου τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Πρόκειται για άλλη μία ιδέα που ξεκίνησε από το facebook και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους ποδηλάτες, και όχι μόνο, της Αθήνας.

«Η Αθήνα σήμερα αισιοδοξεί», δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων και ένας εκ των επικεφαλής του ποδηλατικού κινήματος, συμπληρώνοντας: «Σήμερα �στροφάρουμε� πράσινα. Βγαίνουμε από το καυσαέριο για να απολαύσουμε τη θαλάσσια αύρα».

Όπως σημείωσε, ύστερα από πανεπιστημιακές έρευνες έχει υπολογιστεί ότι η χρήση του ποδηλάτου 3 φορές την εβδομάδα, εξοικονομεί από 900-1300 ευρώ το χρόνο για τον αναβάτη.

Στην ποδηλατοδρομία συμμετέχει και η ελληνική εθνική ομάδα ποδηλασίας. «Είναι ευκαιρία ολόκληρη η ελληνική κοινωνία να καθιερώσει το ποδήλατο ως μέσο αναψυχής, μεταφοράς αλλά και επικοινωνίας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Θανάσης Τερζής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

H ποδηλατοδρομία για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Μεταφορών και Περιβάλλοντος, ενώ η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες, θα καταλήξει, ύστερα από περίπου 7 ώρες, στον παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού Μετρό Συγγρού-Φιξ).

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/

Posted on June 5, 2011, in Ειδήσεις, Περιβάλλον, Ψυχαγωγία and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: