Άναψε στην Πνύκα η φλόγα των Special Olympics 2011

Αναψε στον ιερό βράχο της Πνύκας η φλόγα του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς, των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011.

Η τελετή της αφής και της παράδοσης της φλόγας πραγματοποιήθηκε παρουσία διακεκριμένων προσκεκλημένων, του προέδρου της διεθνούς επιτροπής Special Olympics Τίμοθι Σράιβερ Κένεντι, εκπροσώπους της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης…

Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης και ο υφυπουργός Υγείας Χρήστος Αηδόνης, ενώ παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Η προθιέρεια αθλήτρια Ιλιάνα Συμεωνίδου, παρέδωσε την φλόγα στην πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Γιάννα Δεσποτοπούλου κι εκείνη με τη σειρά της στους πρώτους λαμπαδηδρόμους, Γιώργο Παπαδόπουλο και Γεωργία Γερακάρη.

Αυριο η φλόγα θα φτάσει στη Πελοπόννησο με πρώτο σταθμό την Κορινθία, όπου στις 4 μετά το μεσημέρι θα σταματήσει στην πλατεία Ευαγγελίστριας στους Αγίους Θεοδώρους κι ακολούθως μέσω του Ισθμού θα κατευθυνθεί στην Κόρινθο.

H άφιξη της φλόγας των Special Olympics στην Κόρινθο θα γίνει στις 17:45, όπου θα αρχίσει η λαμπαδηδρομία και από τις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντιστάσεως θα φτάσει στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής.

Στην συνέχεια λίγο πριν τις επτά το απόγευμα, η φλόγα θα αναχωρήσει για το Λουτράκι, μέσω των οδών Δαμασκηνού, Ερμού και τις Παραλιακής οδού. Η φλόγα της ελπίδας θα φτάσει στο Λουτράκι στις 8.30 το βράδυ όπου στην πλατεία Κρήνης θα γίνει η τελετή υποδοχής.

 

Πηγή: http://apolitistosteki.blogspot.com/

Advertisements

Posted on June 10, 2011, in Αθλητικά and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: