3ο Πανευρωπαϊκό ραντεβού στο Σύνταγμα

Για τρίτη φορά συναντώνται την Κυριακή οι «Αγανακτισμένοι» Ευρωπαίοι πολίτες στην πλατεία Συντάγματος. Τα βλέμματα όλης τη Ευρώπης είναι στραμμένα στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι προσδοκίες για μεγάλη προσέλευση κόσμου παραμένουν υψηλές.

Την Παρασκευή, οι «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν για 17η διαδοχική ημέρα στο Σύνταγμα καθώς και  σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την οικονομική κυβερνητική πολιτική, ενώ σήμερα, Σάββατο, συμπληρώνουν 18 ημέρες ειρηνικής διαμαρτυρίας.

Οι συμμετέχοντες πραγματοποιούν καθημερινά τις καθιερωμένες συνελεύσεις τους με αμεσοδημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες, οι οποίες διαρκούν έως αργά το βράδυ.
Μαζί τους και οι δικυκλιστές, οι οποίοι πραγματοποιούν μηχανοκίνητη πορεία -με σημείο εκκίνησης τον Λυκαβηττό- και κορνάροντας, μαρσάροντας και φωνάζοντας συνθήματα κάνουν τον γύρο της πλατείας Συντάγματος και καταλήγουν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Εν τω μεταξύ, αρκετές εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο Σύνταγμα, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής.

/Uploads/VMIX/Video/2011/Jun/11/94630261.jpg

Ενώνουν τις δυνάμεις τους με Γ.Σ.Ε.Ε. και  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν ανακοινώσει ότι την Τετάρτη 15 Ιουνίου, οπότε και θα συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα, θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Κοινοβούλιο, ενώ παράλληλα την ίδια ημέρα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζομένους της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» και τα ξένα Μ.Μ.Ε.

Σημειώνεται, δε, ότι όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν αναφορές με εκτενή ρεπορτάζ στο ελληνικό κίνημα της πλατείας, «το οποίο δίνει δύναμη και στους ”Αγανακτισμένους” Ισπανούς», όπως επισημαίνουν.

Μετά το πρόσφατο πανευρωπαϊκό ραντεβού στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή, το οποίο συγκέντρωσε 500.000 πολίτες, τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» ελπίζουν σε ακόμη μία μαζική διαδήλωση κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται να γεμίσει και τις πλατείες πολλών ευρωπαϊκών πόλεων.

Το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουνίου, οι Αγανακτισμένοι «ξενύχτησαν» για 16η συνεχή ημέρα στην πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετές ώρες μπροστά από τη Βουλή και, με συνθήματα και πανό, διαμαρτυρήθηκαν κατά του μνημονίου, της λιτότητας και της ανεργίας.

Μοίρασαν γάλατα στην πλατεία

Ξεχωριστό χρώμα έδωσε στη συγκέντρωση η κίνηση των εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», οι οποίοι, σε μια συμβολική πράξη, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρείας, μοίρασαν συσκευασίες γάλακτος στους συγκεντρωμένους.

Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν απευθύνει πρόσκληση μέσω Facebook αλλά και των λαϊκών συνελεύσεων που πραγματοποιούν για αποκλεισμό του Κοινοβουλίου εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Πηγή: http://www.zougla.gr

Advertisements

Posted on June 12, 2011, in Ειδήσεις, Πολιτική and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: