Η λίστα των 85 μελών της “ παράγκας”…

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αντεισαγγελέα πρωτοδικών, Κας  Πόπης Παπανδρέου προς στην προϊστάμενη της  Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, Κα Ελένη Ράϊκου, προτείνεται η άσκηση δίωξης κατά των:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τη Real News, ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών βρίσκονται οι 10 συλληφθέντες για τα στημένα παιχνίδια.
Κατά την είσοδό του στον χώρο, ο παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, απάντησε ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τον λόγο της σύλληψής του, με τη φράση: «Η φούσκα του ΠΑΣΟΚ, η φούσκα του ΠΑΣΟΚ», ενώ  ο παράγοντας της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, επιτέθηκε φραστικά στον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή, δικηγόρο Αλέξη Κούγια, λέγοντας «για τον Κούγια είμαστε εδώ…».  Έπειτα από εισαγγελική έρευνα και παραγγελία για στημένα παιχνίδια του πρωταθλήματος, η επιχείρηση ξεκίνησε αργά χθες το μεσημέρι στην Αττική αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 9 παραγόντων του ποδοσφαίρου και ενός ακόμη προσώπου ενώ καταζητούνται πέντε ακόμη πρόσωπα.  οι 15 που κατηγορούνται για διάφορα αδικήματα είναι οι:

Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάννης, Χρυσόστομος Ψωμιάδης, Νικόλαος Ζαμάνης, Βασίλης Καρακούλιας, Ανδρέας Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλης Γεωρτσιάκος, Θανάσης Ντότσης, Νικόλαος Χάλκος, Μιχάλης Νικολόπουλος, Νίκος Παντελής, Σταύρος Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπακώστας.

Στους παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίπτωση και αφορά τα αδικήματα: της εγκληματικής οργάνωσης, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, εκβίασης, ξεπλύματος εντός του πλαισίου εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία αποτελούν κακουργήματα.

Έπίσης ασκήθηκε κατά περίπτωση δίωξη για τα αδικήματα της δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα , παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στις δύο παραπάνω πράξεις και παράνομη οπλοκατοχή, που αποτελούν πλημμελήματα. Έπίσης ασκήθηκε κατά περίπτωση δίωξη για τα αδικήματα της δωροδοκίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα , παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στις δύο παραπάνω πράξεις και παράνομη οπλοκατοχή, που αποτελούν πλημμελήματα.

Οι 10 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον 9ο τακτικό ανακριτή, ενώ ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατά 75 ακόμη ατόμων κατά περίπτωση, για όλα τα παραπάνω αδικηματα καθώς και για απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, για νομιμοποίηση εσόδων στο πλαίσιο εκτός της εγκληματικής οργάνωσης, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος εκτός εγκληματικής οργάνωσης και απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος σε αγώνα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας, που πραγματοποιούνται από κοινού με τις εισαγγελικές Αρχές και το ΣΔΟΕ, βασίζονται στον φάκελο της UEFA, στον οποίο αναφέρονται 41 ύποπτα ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Σε αυτά εμπλέκονται 7 ομάδες από τη Super League, 12 από τη Β’ Εθνική, 2 από τη Γ΄Εθνική και 4 από το περιφερειακό πρωτάθλημα.

Ήδη στο Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχουν γίνει πολλές προσαγωγές ανθρώπων, που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο – ανάμεσά τους και ποδοσφαιριστές – οι οποίοι και εξετάζονται, ενώ στη ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 70 άτομα περίπου, για συναφή αδικήματα, τα οποία δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης προϋποθέσεων αυτόφωρης διαδικασίας.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας οι έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και χώρους εργασίας των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

Δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα

Πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων

Μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων

Μεγάλος αριθμός κουπονιών «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με διάφορα ποσά

Αποδεικτικά ανάληψης κερδισμένων ποσών

Τα χρηματικά ποσά των 18.100 δολαρίων και των 3.250 ευρώ
Επιμέλεια : Ναντίνα Χρηστίδου

 

Πηγή: http://filologos10.wordpress.com/

Advertisements

Posted on June 23, 2011, in Ειδήσεις, Οικονομία, Πολιτική and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: