Τι μέγεθος έχει το internet και πόσο γρήγορα μεγαλώνει;

Αν και υπάρχουν μερικά όργανα «διοίκησης» και κοινοπραξίες, δεν υπάρχει πραγματικό κεντρικό σύστημα ελέγχου για το διαδίκτυο, γι’ αυτό κανείς δεν ξέρει πραγματικά με βεβαιότητα ακριβώς πόσες ιστοσελίδες υπάρχουν, ή πόσες νέες ιστοσελίδες δημιουργούνται κάθε μέρα. Έτσι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να μάθουμε ή να εξηγήσουν το μέγεθος του internet.

Ωστόσο, μερικές οργανώσεις έχουν ως….
αντικείμενο να παρακολουθούν την αύξηση των ιστοσελίδων που συνθέτουν το Διαδίκτυο, καθώς αυτό συνεχίζει να εξαπλώνεται. Τα στοιχεία αυτών των οργανώσεων ίσως να μην έχουν 100% ακρίβεια αλλά μας δίνουν μια αρκετά καλή εικόνα για το μέγεθος και την ανάπτυξη του διαδικτύου.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένα κάποια στοιχεία από αυτές τις πηγές.

– Η αρχαιότερη ιστοσελίδα είναι η symbolics.com η οποία δημιουργήθηκε στις 15/03/1985. Άλλες ιστοσελίδες που δημιουργήθηκαν το ίδιο έτος είναι οι Xerox.com και HP.com.

– Ο οργανισμός GoDaddy είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση καταχώρησης ονομάτων ιστοσελίδων. Κατέχει 1/3 της συνολικής αγοράς και το 1/2 σε σχέση με της 10 μεγαλύτερες εταιρίες.

– Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 324 TLD (το κομμάτι μετά την τελεία π.χ. .gr .com). Από αυτά, τα 291 είναι κωδικοί χωρών και μόνο 5 μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιοδήποτε site (.com, .net, .biz, .info, .org). Τις ερχόμενες μέρες αυτό ενδέχεται να αλλάξει καθώς έχει ανακοινωθεί ότι τα TLD θα γίνουν απεριόριστα.

– Το 2007 καταχωρούνταν 3,7 εκατομμύρια sites ανά μήνα, σήμερα ο αριθμός αυτός έχει φτάσει τα 4,5 εκατομμύρια.

– Το 1992 υπήρχαν λιγότερα από 15.000 sites. Το 1998 η Google ανέφερε ότι είχε καταμετρήσει 26.000.000 σελίδες. Το 2008 η Google και πάλι ανέφερε ότι η νέα καταμέτρηση έδειχνε ότι υπήρχαν 1.000.000.000.000 ιστοσελίδες!!

 

Πηγή: http://ksipnistere.blogspot.com/

Advertisements

Posted on June 23, 2011, in Ειδήσεις, Τεχνολογία and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: