Κλειστά σήμερα τα οδοντοϊατρεία όλης της χώρας

Κλειστά θα είναι την Πέμπτη τα οδοντοϊατρεία όλης της χώρας. Οι οδοντίατροι αντιδρούν στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (ΕΟΟ), την οποία εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης και κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης, εγκαλεί την κυβέρνηση για «εν κρυπτώ τροπολογία με την οποία ανοίγουν διάπλατα οι “πόρτες” στα ιδιωτικά συμφέροντα, εις βάρος των οδοντιάτρων και του κοινού συμφέροντος».

Σύμφωνα με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τους διαβεβαίωνε ότι «το θέμα του ποσοστού πλειοψηφίας των οδοντιάτρων στο μετοχικό κεφάλαιο των ιατρικών εταιριών, δηλαδή 49%-51% σύμφωνα με τον Νόμο 4951/2010, θεωρείτο δεδομένο ότι θα ισχύει ως έχει». Ωστόσο, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση, «προστέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών τροπολογία με την οποία καταργείται η παρ. 21 άρθρο 66 του Ν. 3984/2011 περί μεταμοσχεύσεων. Με την εν λόγω παράγραφο τα επαγγέλματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είχαν εξαιρεθεί της απελευθέρωσης τουλάχιστον μέχρι τις 15-9-2011».

 

Πηγή: http://apolitistosteki.blogspot.com/

Posted on July 28, 2011, in Ειδήσεις, Υγεία and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: