Σχολικά είδη χαρίζουν οι Αγανακτισμένοι στο Ρέθυμνο

Το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών στο Ρέθυμνο διατηρείται ζωντανό μέσα από τις ανησυχίες των μελών του για το αύριο όλων εκείνων που δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα και τις ανάγκες τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η συνέλευση της πλατείας του Άγνωστου Στρατιώτη, αποφάσισε να βρεθεί δίπλα σε μικρούς μαθητές οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν τη δυνατότητα να τους εφοδιάσουν με σχολικά είδη, τσάντες και γραφική ύλη.

Πρόκειται για πρωτοβουλία ανθρωπιάς η οποία γεννήθηκε μέσα από την αγανάκτηση για τα οικονομικά δεδομένα της περιόδου που διανύουμε ως ελληνική κοινωνία. Μία αγανάκτηση η οποία όμως έφερε πιο κοντά, επικοινωνιακά, πολίτες του νομού οι οποίοι μετά την αγωνιστική έκφραση της αντίδρασης τους στα οικονομικά μέτρα πέρασαν στο επίπεδο της αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Μαζεύουν σχολικές τσάντες, τετράδια και άλλα σχολικά είδη και θα τα διαθέσουν σε οικογένειες που ασφυκτιούν οικονομικά και για το λόγο αυτό οι «αγανακτισμένοι» μα αλληλέγγυοι, απευθύνουν κάλεσμα σε όσους έχουν τη δυνατότητα, να προσφέρουν από τα συγκεκριμένα είδη για τα παιδιά που σε λίγες ημέρες ξεκινούν του δικό τους αγώνα για… μάθηση. Συμπαραστάτες της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας οι επιστήμονες και επίκουροι του ιατρείου κοινωνικής αλληλεγγύης οι οποίοι θα συγκεντρώνουν τα προσφερόμενα είδη στο Νοσοκομείο.

Η πρώτη κίνηση προσφοράς προέρχεται από έναν βιβλιοπώλη, ο οποίος χάρισε το σύνολο των σχολικών ειδών για να τα διαχειριστεί η γενική συνέλευση των «αγανακτισμένων» και τα οποία θα είναι τα πρώτα που θα διατεθούν στις οικογένειες. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με την Όλγα Αντωνουσάκη και την Ελένη Ιωαννίδου στο τηλέφωνο 28310 87100.

cretalive.gr

Advertisements

Posted on August 26, 2011, in Ειδήσεις, Παιδεία and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: