Επιμένουν στην κατάργηση των διοδίων στον Ωρωπό

Την κατάργηση των διοδίων στην περιοχή των Αφιδνών επαναφέρει στο προσκήνιο ο δήμος Ωρωπού, με επιστολή του στον υπουργό Υποδομών κ. Γιάννη Ραγκούση.
Ο νέος Καλλικρατικός δήμος έχει το «προνόμιο» να λειτουργούν στους κόλπους του οκτώ σταθμοί διοδίων, με αποτέλεσμα οι οδηγοί που…
χρησιμοποιούν καθημερινά το οδικό δίκτυο της εθνικής να επιβαρύνονται με εξωφρενικά υψηλά ετήσια έξοδα.

Το υποτυπώδες εναλλακτικό δίκτυο λόγω των φορτηγών καθίσταται επικίνδυνο και κυκλοφοριακά απροσπέλαστο, με αποτέλεσμα η διασύνδεση με την Αθήνα και τις γειτονικές κοινότητες να είναι εξαιρετικά προβληματική.

Τα στιγμή που όπως σημειώνει ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος η τιμή της βενζίνης έχει σκαρφαλώσει στο 1,7 ευρώ το λίτρο, το έλλειμμα αστικών συγκοινωνιών εμποδίζει την χρήση άλλων μεταφορικών μέσων ενώ η αύξηση των κομίστρων στον ΟΣΕ καθιστά εξίσου ασύμφορες τις μετακινήσεις με τον σιδηρόδρομο.

Το υπουργείο Υποδομών είχε υποσχεθεί ειδικές ρυθμίσεις και χορήγηση καρτών για να εξυπηρετηθούν οι τοπικές μετακινήσεις στις περιοχές που υπάρχουν σταθμοί διοδίων. Όμως οι εξαγγελίες έχουν μείνει στα χαρτιά όπως στα χαρτιά βρίσκεται και η προσπάθεια ανασχεδιασμού των συμβάσεων παραχώρησης.

Σε άμεσο κίνδυνο εκτιμούν οι τοπικοί φορείς ότι μπαίνουν και οι επιχειρήσεις. «Βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του Δήμου, οι θέσεις εργασίας καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξής» αναφέρει στην επιστολή του προς τον υπουργό ο δήμαρχος Ωρωπού και αναρωτιέται «ποια τουριστική επιχείρηση θα κατορθώσει να παραμείνει ανταγωνιστική και να επιβιώσει στον Ωρωπό, όταν η προσβασιμότητα σ’ αυτόν καθίσταται πλέον προβληματική για τους πελάτες της λόγω κόστους διοδίων και καυσίμων».

Η επιστολή ωστόσο του δημάρχου Ωρωπού κινδυνεύει για άλλη μια φορά να πέσει στο κενό. Στο υπουργείο Υποδομών υπάρχει η αγωνία της διάσωσης των συμβάσεων, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι σχεδιασμοί για την αναπροσαρμογή των διοδίων. Ο δρόμος όμως για να υπάρξει μια συμφωνία με τους εργολάβους και τις τράπεζες είναι ακόμη πολύ μακρύς, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η πιθανότητα της καταγγελίας των συμβάσεων.

Ο δήμος Ωρωπού καλεί σε συγκέντρωση τους κατοίκους για την προσεχή Κυριακή 2 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμφωνηθούν σε συλλογικό επίπεδο οι επόμενες κινήσεις τους.

http://www.protothema.gr/

Advertisements

Posted on September 28, 2011, in Κοινωνία, Οικονομία, Πολιτική and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: