ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ DEXIA – Μαντέψτε ποιος θα εισπράξει τα CDS αν σκάσει η Ελλάδα . . .

Σε όμιλο του Κατάρ ένα κομμάτι της DEXIA!
Γιατί αναφερόμαστε συνεχώς στο ζήτημα κρατικοποίησης της Dexia;
Ο Όμιλος του Κατάρ – ο οποίος ανήκει σε μέλη της οικογένειας του βασιλά του Κατάρ Al-Thani – είναι έτοιμος να εξαγοράσει το λουξεμβουργιανό τμήμα της Dexia, με το Λουξεμβούργο να….

διατηρεί μειοψηφικό ποσοστό στην τράπεζα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.

«Έχουμε βρει έναν επενδυτή που είναι έτοιμος να αναπτύξει την μονάδα ως μια σταθερή τράπεζα για το μέλλον του Λουξεμβούργου», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Luc Frieden.
Αυτό που μας υποψιάζει ακόμα περισσότερο είναι ότι δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το πιθανό αντίτιμο για την πώληση, καθώς η ίδια η Dexia κάνει άμεσα τις διαπραγματεύσεις.
Πριν σας πούμε την είδηση – βόμβα που προκύπτει να αναφέρουμε ότι η Dexia, όπως ακριβώς είχε γίνει και με την Lehman Brothers, φαινόταν ότι υπέφερε από το βάρος των τοξικών ομολόγων (τώρα της Ελλάδας), αλλά ταυτόχρονα είχε ιδρύσει μια εταιρεία στην οποία αντασφάλιζε τα ομόλογα (σε αυτή την περίπτωση τον ρόλο της εταιρείας παίζει η Unigestion).
Συνεπώς, με αυτή την εξέλιξη – κομμάτι της Dexia στο Κατάρ – συνεπάγεται ότι σε περίπτωση ενεργοποίησης των CDS, το Κατάρ πάει κατευθείαν ταμείο!
Μετά τις ανακοινώσεις για την κρατικοποίηση της Dexia, τα CDS των 5ετών ομολόγων της Γαλλίας ενισχύονται κατά 5 μ.β. στις 181 μονάδες βάσης, και του Βελγίου κατά 6 μ.β. στις 290 μονάδες βάσης.
Να θυμίσουμε ότι το Βέλγιο υποβαθμίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ ισχυρές πιέσεις δέχεται και η Γαλλία, η οποία «κουβαλά» ακόμα ελληνικά ομόλογα.
Advertisements

Posted on October 13, 2011, in Ειδήσεις, Οικονομία, Πολιτική and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: