Η αόρατη τρομοκρατία της ψευτιάς και της υποκρισίας.

Είναι μια αυταπόδεικτη αλήθεια ότι στις μέρες μας η σύγχυση και το χάος είναι φαινόμενα υπαρκτά και κανείς δεν νομίζω ότι μπορεί να το αμφισβητίσει.Το θέμα είναι όμως κατά πόσο γνωρίζουμε την αλήθεια όσοι δεν αρνούμαστε την σύγχυση που επικρατεί,πόσοι την στηρίζουμε με νύχια και με δόντια πριν γίνει έρμαιο της παραπληροφόρησης και πόσοι τελικά είμαστε ή όχι επηρεασμένη από εκείνη.

Η σύγχυση θα πει κανείς είναι προϊόν των μέσων ενημέρωσης και παντός είδους μέσου προπαγανδιστικής πολιτικής,ώστε να μην μπορούμε να αντιδράσουμε και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει.Αυτή είναι μία αλήθεια.Μια άλλη αλήθεια όμως είναι ότι εμείς οι ίδιοι είτε συνειδητά είτε όχι -μάλλον το δεύτερο ισχύει- αρκούμαστε σε μισές αλήθειες.Τι εννοώ;

Με γνώμονα την αμφισβήτηση των πληροφοριών που μας πετούν απλόχειρα τα όργανα της πολιτικής προπαγάνδας και των συμφερώντων ,αναζητούμε την πραγματική αλήθεια ο καθένας με τον τρόπο του.Το πρόβλημα είναι ότι ασυνείδητα αρκούμαστε στις μισές αλήθειες που μάθαμε και το ξανατονίζω μισές!

Καθείς έχει την μισή του αλήθεια να μας πει.Άλλη μισή εγώ ,άλλη μισή εσύ και πάει λέγοντας…

Την πραγματική αλήθεια λίγοι τη γνωρίζουν* και λίγοι την φωνάζουν.

Στην κοινωνία των επαναστατών χωρίς αιτία,των φασιστο-αναρχικων (η πρώτη λέξη δεν αναφέρεται στη δεύτερη,μιλάω για δύο διαφορετικά είδη ανθρώπων),των δογματικών,των ημιμαθών,των συνδικαλιστών,των ιδεολατρών,των κομματικά χρωματισμένων και των εγωιστών έχει αναπτυχθεί ένας μηχανισμός μονόφθαλμης λήψης των πραγμάτων και μισσαλοδοξίας.

Ένας μηχανισμός για να γίνω πιο σαφής ,που θέλει τον κόσμο και τη ζωή να είναι πράγματα απλά ,χωρίς πολλά πολλά. Στην Ελλάδα ή θα είσαι αριστερός – Κομμουνιστής ή δεξιός – Χουντικός. Ή θα είσαι αναρχικός ή φασίστας. Ή θα είσαι Θρήσκος ή Άθεος . Ή θα είσαι Χριστιανός ή Εβραίος ή αν δεν είσαι τίποτα από τα δύο …. Δωδεκαθεϊστής!
Ή θα είσαι υπέρ του “εργάτη” (με τη χρήση που κάνει ένας βαρετός κομμονιστής) ή θα είσαι με το “κεφάλαιο”. Κοινώς αν αποφύγεις ευγενικά κανένα “φτωχόπαιδο” που πουλάει Ριζοσπάστη στο Μοναστηράκι,είσαι πλούσιος που μένεις στην Εκκάλη με πισίνα που έχει πλακάκαι χειροποίητα απ΄την Συρία.

Στην Ελλάδα που μας μάθανε λίγο από όλα και εν τέλει τίποτα ,ο κάθένας έχει κάτι να πει.
Μας πουλάει την αλήθεια που διάβασε σε κάποιο βιβλίο του Μπακούνιν,του Νίτσε ή του Ίων Φιλίππου το τελευταίο διβδόμαδο σε pocket έκδοση και αυτοπαρουσιάζεται σαν μορφωμένος-διαβασμένος και ιδανικός πολίτης του τόπου.Άνθρωπος που ξέρει τι του γίνεται και τι θέλει.

(Κάποιος πρέπει να του πει βέβαια ότι Άρια φυλή δεν υπάρχει και ότι το “κράτος χωρίς σύνορα και φυλές” θα ήταν best seller στην παιδκή λογοτεχνία αν είχε γράψει για αυτό ο Ευγένιος Τριβυζάς).

Ποιό είναι το θέμα σου φίλε ,θα ρωτήσει κάποιο.

Το θέμα μου είναι ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση να μην μπορείς να λες όταν θες ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ,επειδή θα σε πουν φασίστα ή εθνικιστή (ή ότι άλλο ταιριάζει σε ηλίθους ακραίους ανθρώπους) άτομα που κρύβονται πίσω από κάθε γωνιά και περιμένουν να δικάσουν την κάθε σου κίνηση χωρίς να δίνουν βέβαια και πολύ σημασία στο περιεχόμενο των φράσεων,θαρρείς τους μάθανε επίτηδες να παριστάνουν τους αγράμματους.

Μολών λαβέ σημαίνει ‘εφόσον έρθεις,πάρ’τα’ και δεν με νοιάζει αν το χρησιμοποιούν σαν μότο οι καλικάτζαροι της Χρυσής Αυγής ή αν εσύ έχεις κόμπλεξ με τη φράση.Θα τη χρησιμοποιώ και εγώ.

Γιατί με ρωτάς τι συμβολίζει για εμένα η σημαία ,όταν βλέπεις να την ανεβάζω στην βεράντα μου με ένα υφάκι “θέλω να ακούσω το αντίθετο από αυτά που πιστεύω για να κάνω τον έξυπνο”. Απλά μην την κοιτάς και μην ασχολείσαι ή μη με ρωτάς!

Εγώ σε ρώτησα τί σημαίνει για σένα να της καίς;

Γιατί μας πρήζεις για τον Χριστιανισμό και ταυτόχρονα είσαι πιο αρχαιολάτρης και απ’τον Άδωνι ,αφού Χριστιανισμός και Ελληνισμός είναι πράγματα τελείως διαφορετικά και αντιδιαμετρικά.

Γιατί μας λες εθνικιστές όταν λέμε πως η Μακεδονία είναι Ελληνική;

Γιατί μας πρήζεις για την μη ύπαρξη Θεού και γίνεσαι πιο δογματικός και από έναν Ισλαμιστή.

Γιατί να φοβόμαστε την κριτική και να μη λέμε αυτά που πιστεύουμε χωρίς να μας βάζουν στο τσουβάλι του ο καθένας ,επειδή έτσι του έμαθαν να κάνει με όποιον δεν συμφωνεί μαζί του;

Αλλά και τί να κάνεις που γέμισε η σύγχρονη κοινωνία ακροδεξιά αληταρόπαιδα και αραχτούς και λάιτ τύπους της αριστεράς και της δήθεν αναρχίας.

Τα λόγια αυτά μπορεί να πονέσουν μερικούς αλλά τόσα χρόνια πονάμε άλλοι που δεν ανήκουμε σε κανενός το ιδεολογικό αμπέλι που καλλιεργούνται συνειδήσεις και μελλοντικοί πολίτες.

*Εδώ θέλω να σημειώσω ότι η φράση και όσα ακολουθούν δεν αναφέρονται σε εμένα σαν γνώστη της πραγματικής αλήθειας.Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο.Το προσωπικό ύφος αφορά την κρυφή αδυναμία εμένα και πολλών άλλων να μιλήσουν όπως πρέπει ,γιατί ο κόσμος έχει χάσει μέρος της αλήθειας και έχει αναγάγει κάποια συγκεκριμένα πράγματα σε ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ .Υπάρχουν και οι αποχρώσεις και σίγουρα δεν μπορείς να δείξεις τα χρώματα σε κάποιον που έχει αχρωματοψία.

Advertisements

Posted on November 18, 2011, in Άρθρα, Κοινωνία, Πολιτική and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: