Βάζουν χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη

Σε κατασχέσεις περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, απ’ ευθείας από τραπεζικούς λογαριασμούς θα προχωρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα το Ελληνικό Δημόσιο για όσους έχουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς.

Η εντολή που έχουν λάβει προφορικά οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ από το υπουργείο Οικονομικών είναι, όπως αποκαλύπτει το “Πρώτο Θέμα”, είναι να εφαρμοστεί ο νόμος 2951/2001 και σε όσους οφείλουν πάνω από 4.000 ευρώ αντί αυτού που ίσχυε έως σήμερα και αφορούσε χρέη άνω των 30.000 ευρώ.

Η διαδικασία αυτή αφορά περίπου 400.000 φορολογούμενους και θα ενεργοποιείται εφόσον έχουν αποσταλεί τρία μηνιαία ειδοποιητήρια και ο υπόχρεος δεν έχει ανταποκριθεί στη ρύθμιση ή στην αποπληρωμή του χρέους.

Οι προϊστάμενοι των Εφοριών έχουν εντολή να δεσμεύουν κινητές και ακίνητες αξίες. Ειδικά για τους τραπεζικούς λογαριασμούς η εντολή αφορά σε λογαριασμούς όψεως ή ταμιευτηρίου και τα πιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να δεσμεύουν το ισόποσο του οφειλόμενου ποσού είτε στην Ελλάδα είτε σε θυγατρική της στο εξωτερικό.

Θα δεσμεύονται επίσης θυρίδες ή λογαριασμοί με περισσότερα από ένα ονόματα αν ένα από αυτά έχει οφειλές. Από τις κατασχέσεις έως σήμερα εξαιρούνται οι καταθέσεις private banking.

Πολλοί καταθέτες, όπως σημειώνει στο δημοσίευμα, κλείνουν εδώ και αρκετό καιρό τους λογαριασμούς τους και βάζουν τα χρήματα σε θυρίδες που ενοικιάζονται είτε για λογαριασμό off shore είτε στο όνομα συγγενικών τους προσώπων.

Δείτε το ΦΕΚ της μαύρης περιόδου Ιωαννίδη στο οποίο στηρίχθηκε η απόφαση για την κατάσχεση καταθέσεων.

 

 

Πηγή

Πηγή_2

Advertisements

Posted on March 4, 2012, in Ειδήσεις, Οικονομία and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: