Έντυπη Britannica: Τέλος, 244 χρόνια μετά

244 χρόνια μετά την πρώτη έντυπη έκδοση της, η εγκυκλοπαίδεια Britannica σταματά την έκδοση της και όλο το περιεχόμενο της θα διατίθεται μόνο μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. Ως ένα ακόμα σημείο των καιρών, η πιο γνωστή εγκυκλοπαίδεια θα περάσει αποκλειστικά πλέον στην ψηφιακή εποχή, μια κίνηση την οποία είχε ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν παράλληλα με την έντυπη έκδοση.

Η πρώτη Εγκυκλοπαίδεια Britannica εκδόθηκε το 1768 στο Εδιμβούργο της Σκοτίας.

britannicaend

Το online περιεχόμενο της Britannica διατίθεται με ετήσια συνδρομή 70 δολαρίων, με την εταιρεία να διαθέτει ήδη 500.000 συνδρομητές. Μια επιλογή από διάφορα άρθρα διατίθενται δωρεάν στην επίσημη ιστοσελίδα αν και η εταιρεία αντιμετωπίζει ήδη πολύ ισχυρό ανταγωνισμό από τη Wikipedia, την δωρεάν online εγκυκλοπαίδεια της οποίας το περιεχόμενο ανανεώνεται από εθελοντές. Ο πρόεδρος της Encyclopaedia BritannicaInc. Jorge Cauz είπε ότι η απόφασή τους δεν έχει καμία σχέση με τον ανταγωνισμό με το Google ή τη Wikipedia, αλλά με το ότι πλέον η ηλεκτρονική μορφή της εγκυκλοπαίδειας προτιμάται από πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.

Η τελευταία έντυπη έκδοση (2010) κυκλοφορεί ήδη σε 32 τόμους ενώ περιέχει περίπου 4 εκατομμύρια άρθρα αλλά και τιμή που κυμαίνεται περίπου στα $1.400.

 

Πηγή

Advertisements

Posted on March 15, 2012, in Ειδήσεις, Παιδεία and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: