Έτοιμα ώς 30 Απριλίου τα τετράδια των Πανελλαδικών – Στην ώρα τους φέτος τα βιβλία


Μέχρι τις 10 Ιουλίου τα σχολικά βιβλία της επόμενης χρονιάς θα βρίσκονται σε όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ μέχρι τις 20 Αυγούστου θα βρίσκονται και σε όλα τα δημοτικά σχολεία, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Επίσης, ο κ. Μπαμπινιώτης ανέφερε ότι τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι έτοιμα μέχρι τις 30 Απριλίου. Το κόστος τους φτάνει τα 156.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

Ο υπουργός Παιδείας είπε ακόμη ότι θα προωθηθεί Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, με διαφορετικό όμως τρόπο από των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, διευκρίνισε ότι στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί με αρνητική αξιολόγηση να μην απολύονται, αλλά να επιμορφώνονται.

Για τον νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ επανέλαβε ότι πρέπει να εφαρμοστεί και σημείωσε πως το υπουργείο Παιδείας δεν χρησιμοποιεί την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων ως μέσο πίεσης για την εφαρμογή του.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι σχολεία της Κύπρου έχουν συγκεντρώσει 500.000 ευρώ, τα οποία μέσω των μηχανισμών των σχολείων θα διατεθούν σε ελληνικές οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Πηγή

Advertisements

Posted on March 20, 2012, in Παιδεία and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: