Παπαδήμος: Ο νόμος για τα πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί

Picture

Μόλις χθες ο κ. Παπαδήμος επέπληττε τον κ. Μπαμπινιώτη για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο νόμο Διαμαντοπούλου για την Παιδεία. Και πριν συμπληρωθούν 24 ώρες φαίνεται να αλλάζει στάση. Φταίει η απειλή παραίτησης εκ μέρους…
του υπουργού του;

“Ο νόμος για την ανώτατη Παιδεία πρέπει να εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί. Αυτή είναι η θέση η δική μου, της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας”, είπε αρχικά ο κ. Παπαδήμος στη Βουλή. “Και ο λόγος είναι”, συνέχισε ο πρωθυπουργός, “ότι θα συντελέσει στην ουσιαστική αναβάθμιση των ανώτατων ιδρυμάτων”.

Η συνέχεια όμως της δήλωσης του πρωθυπουργού δείχνει ότι το μπάχαλο συνεχίζεται και ότι με τον τρόπο του καλύπτει τον κ. Μπαμπινιώτη.

“Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος κατά το 2011 δεν είχε εφαρμοστεί στην πράξη, παρά μόνον σε ένα έναν αριθμό ΤΕΙ”, είπε και συνέχισε: “προκύπτει λοιπόν εκ του αποτελέσματος ότι υπάρχουν προβλήματα και δυσλειτουργίες. Πρέπει να εξετάσουμε λοιπόν με ποιον τρόπο μπορούν να γίνουν ορισμένες βελτιώσεις».

Ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε ειδικότερα στην επταμελή ομάδα εργασίας, σύσταση αλλά και η στελέχωση της οποίας από συγκεκριμένους πανεπιστημιακούς έχει προκαλέσει αντιδράσεις:

“Η πρόταση του υπουργού Παιδείας ήταν να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας που σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα εξετάσει τους λόγους που ο νόμος δεν ερφαρμόζεται στην πράξη και να κάνει προτάσεις για βελτιώσεις. Οχι προκειμένου να ανατραπεί ο νόμος, αλλά για να γίνουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις που θα συντελέσουν στην ομαλή και αποτελεσματική ερφαρμογή του. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η κατάσταση στα ΑΕΙ πρέπει να βελτιωθεί”.

Λίγες ώρες πριν ο κ. Μπαμπινιώτης με εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά κανάλια αλλά και ραδιοφωνικούς σταθμούς έλεγε:

“Aν εφαρμοζόταν έτσι ο νόμος, τότε, θα είχαμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Δεν υποχωρώ ούτε βήμα. Αφήστε έναν δάσκαλο να ακολουθήσει μία άλλη τακτική, αφού η έως πρότινος δεν απέδωσε”.

Πηγή: newsit.gr

Posted on March 30, 2012, in Παιδεία and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: