Πέντε πλατείες της Αθήνας μετατρέπονται σε γκέτο

Σε γκέτο μετατρέπονται σταδιακά πέντε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας σύμφωνα με έρευνα επιστημονικής ομάδας του Παντείου η οποία διεξήχθη στις πλατείες Θεάτρου, Κοτζιά, Βάθη, Αγίου Κωνσταντίνου και Βικτωρίας το προηγούμενο καλοκαίρι.

Τα πορίσματα της έρευνας είναι αποκαλυπτικά: ενώ οι συγκεκριμένες περιοχές δεν μπορούν ακόμη να χαρακτηριστούν ως γκέτο , πολλά είναι τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν ότι θα μετατραπούν εάν δεν υπάρξει οργανωμένη παρέμβαση της πολιτείας και της κοινωνίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 90% με 95% των ερωτηθέντων αναφέρουν κλοπές στον δρόμο και χρήση ναρκωτικών ως τα συχνότερα συμβάντα.

Σε υψηλά επίπεδα (65% με 75%) αναφέρονται οι διαρρήξεις σπιτιών, καταστημάτων και αυτοκινήτων. όλοι οι έλληνες ερωτηθέντες (100%) εκτιμούν ότι υπάρχει υψηλή συγκέντρωση αλλοδαπών, ενώ το 70% με 85% αυτών θεωρούν ότι οι ίδιοι αποτελούν τη μειονότητα στις περιοχές τους.

Σημειώνεται ότι ο ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, τους επιχειρηματικούς φορείς, την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας και Αναπλάσεις ΑΕ και με σύνθημα «Παρασκευή σημαίνει κέντρο», προσκαλεί όλους μας κάθε Παρασκευή, να κατεβούμε στο κέντρο της Αθήνας για τα ψώνια μας, τη διασκέδασή μας, την ψυχαγωγία μας, τις βόλτες μας. Αξίζει σε όλους μας, ν΄ αλλάξει η εικόνα του κέντρου της Αθήνας και να βελτιωθεί η καθημερινότητα όσων ζουν και εργάζονται σε αυτό.

Στο μεταξύ, φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις που μισθώνουν την εγκατάστασή τους στις περιοχές Γεράνη και Μεταξουργείο προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

Σύμφωνα με την απόφαση δικαιούνται έκπτωση από το φόρο εισοδήματος που αντιστοιχεί στο διπλάσιο του καταβαλλόμενου μισθώματος.

 

Πηγή: Καθημερινή – Κώστας Ονισένκο

Advertisements

Posted on April 6, 2012, in Ειδήσεις, Κοινωνία and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: