Διεθνής αναγνώριση για το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ

Picture

Η Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ποιότητος Σπουδών Χημείας Eurobachelor® απονεμήθηκε στο Τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. Η πιστοποίηση Eurobachelor® απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Θεματικό Δίκτυο Χημείας (ECTNA), το μόνο επίσημο φορέα για τη χημική εκπαίδευση στην Ευρώπη, και έχει…
υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Χημικών και Μοριακών Επιστημών (EuCheMS).

Τα πτυχία των Τμημάτων Χημείας που έχουν λάβει την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ποιότητος Σπουδών Eurobachelor® αναγνωρίζονται στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανωτάτης Εκπαίδευσης ως υψηλών προδιαγραφών.

Η πιστοποίηση Eurobachelor®  διευκολύνει σημαντικά την κινητικότητα των φοιτητών που ενδιαφέρονται για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Επιπλέον, η πιστοποίηση Eurobachelor® έχει σημαντικό αντίκρισμα στον ευρωπαϊκό εργασιακό χώρο.

Στο εξής, οι απόφοιτοι του Τμήματός Χημείας του Α.Π.Θ. θα αποκτούν ταυτόχρονα με το πτυχίο τους και βεβαίωση της πιστοποίησης Eurobachelor®, εφόσον βέβαια το επιθυμούν.

«Το Τμήμα μας οφείλει για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσει όλους εκείνους που πίστεψαν στην προσπάθεια αυτή όταν ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και δούλεψαν στη συνέχεια για την επίτευξη της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης του Προγράμματός Σπουδών μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ., Αν. Καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης.

Advertisements

Posted on April 9, 2012, in Επιστήμη, Ειδήσεις, Παιδεία and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: