Υπηρεσίες ΚΕΠ σε 68 καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ.

Υπηρεσίες ΚΕΠ σε 68 καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ.

Σε 68 καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ., σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας, οι πολίτες θα μπορούν να βρουν δωρεάν τις υπηρεσίες των ΚΕΠ, στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν, σήμερα, οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Ρέππας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μάκης Βορίδης, καθώς και ο πρόεδρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.), κ. Χρήστος Βαρσάμης.

Η πρωτοβουλία, η οποία ανήκει στον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Ντίνο Ρόβλια, έχει ως στόχο, αφενός να εξυπηρετήσει πολίτες περιοχών όπου δεν υπάρχουν καταστήματα των ΚΕΠ, και αφετέρου -όπως είπε ο κ. Βορίδης- ενόψει της απελευθέρωσης των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη χώρα μας από τον επόμενο χρόνο, να φέρει πολίτες μέσα στα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, οι οποίοι θα προτιμήσουν τις υπηρεσίες και τα νέα προϊόντα τους.

Όπως ανέφεραν οι δύο υπουργοί, τα ΕΛ.ΤΑ. θα αξιοποιήσουν τον εξοπλισμό και τις υποδομές τους, θα εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους που θα απασχοληθούν με τις υπηρεσίες των ΚΕΠ και όλα αυτά δίχως επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Πρόκειται για ένα «καλό μνημόνιο», είπε ο κ. Βορίδης, καθώς θα συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα των ΕΛ.ΤΑ., δεδομένου ότι παρατηρείται ταυτόχρονα μία αύξηση των χρηστών των ΕΛ.ΤΑ., ενώ παράλληλα η εταιρεία βρίσκεται σε φάση εκσυγχρονισμού των δομών της.

Ο κ. Ρέππας, από την πλευρά του, είπε πως «το κόστος των υπηρεσιών αυτών για τα ΕΛ.ΤΑ. είναι αμελητέο, ένα κόστος που πάντως θα υπολογιστεί στο μέλλον», ενώ σε ερώτηση εάν υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να υπάρχουν χρεώσεις των πολιτών που θα απευθύνονται στα ΚΕΠ, τόνισε ότι «θα είναι δωρεάν οι υπηρεσίες» και πως «δεν μπορεί να κάνει τον μελλοντολόγο».

Τέλος, από τον κ. Βορίδη διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα επάρκειας προσωπικού στα 68 καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ., προκειμένου να διεκπεραιώσουν και τις υποχρεώσεις των ΚΕΠ, καθώς σε αυτά τα καταστήματα υπάρχει μόνιμο προσωπικό, ενώ οι όποιες ελλείψεις καλύπτονται από συμβασιούχους.

Πηγή

Advertisements

Posted on April 11, 2012, in Ειδήσεις and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: