Είσοδος νέων μαθημάτων στο Γενικό Λύκειο

Πρόσωπο αλλάζει ξανά το Γενικό Λύκειο καθώς νέο πρόγραμμα αναμένεται για τους μαθητές που θα φοιτήσουν από τον Σεπτέμβρη στην Α΄ Λυκείου, ενώ αλλαγές θα υπάρχουν και για εκείνους που θα πάνε στη Β΄ Λυκείου.

Είσοδος νέων μαθημάτων στο Γενικό Λύκειο

Συγκεκριμένα, οι περίπου 90.000 φετινοί μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου που θα φοιτήσουν τη νέα σχολική χρονιά στην Α΄ τάξη του Γενικού Λυκείου θα παρακολουθήσουν μαθήματα ΓενικήςΠαιδείας συνολικής διάρκειας 33 ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας.

Οι 80.000 μαθητές της φετινής Α’ Λυκείου, οι οποίοι παρακολουθούν το μεταβατικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει και την ερευνητική εργασία, θα έχουν ένα μεταβατικό πρόγραμμα για τη Β’ Λυκείου.

Πιο αναλυτικά, τα μαθήματα της Β’ τάξης Γενικού Λυκείου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: μαθήματα Γενικής Παιδείας και μαθήματα Κατευθύνσεων.

Τα μαθήματα Γενικής Παιδείας διδάσκονται συνολικά 25 ώρες εβδομαδιαίως. Από την άλλη πλευρά, τα μαθήματα Κατευθύνσεων χωρίζονται:

1)    Σε μαθήματα υποχρεωτικά για όλους τους μαθητές συνολικής διάρκειας 7 ωρών  εβδομαδιαίας διδασκαλίας για τη Θετική και την Τεχνολογική Κατεύθυνση και σε 8 ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας για τη Θεωρητική Κατεύθυνση.

2)    Σε μαθήματα Επιλογής, από τα οποία κάθε μαθητής υποχρεούται να επιλέξει ένα μάθημα διάρκειας δύο ωρών εβδομαδιαίως διδασκαλίας.

Σύστημα πρόσβασης

Οι 90.000 μαθητές που θα πάνε την προσεχή σχολική χρονιά στην Α΄ Λυκείου θα δώσουν με το υπάρχον σύστημα, με μια μικρή προσαρμογή της ύλης στο πρόγραμμα τους.

Σε ότι έχει να κάνει με τους μαθητές που θα πάνε στην Β΄ Λυκείου θα έχουν στο πρόγραμμα τους την ερευνητική εργασία και μαζί θα μπορούν να πάρουν μάθημα επιλογής τις Αρχές Οικονομίας που δεν διδάχθηκαν στην Α΄ Λυκείου καθώς και το μάθημα επιλογής Πολιτικήκαι Δίκαιο.

Πηγή

Advertisements

Posted on April 17, 2012, in Παιδεία and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: