“Φωτιά” τα νέα εκκαθαριστικά

του Σπύρου Δημητρέλη
Σημαντικά αυξημένο φόρο εισοδήματος καλούνται να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι. Η μείωση του αφορολόγητου ορίου, η θέσπιση υψηλότερων τεκμηρίων, η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και η περικοπή των φοροαπαλλαγών έχει σαν αποτέλεσμα τη βεβαίωση σημαντικά υψηλότερων ποσών σε σχέση με πέρυσι.
Από τα πρώτα στοιχεία για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων και συγκεκριμένα των πρώτων 13.000 που όπως έγραψε το capital.gr υποβλήθηκαν τις πρώτες τρεις ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πύλης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προκύπτει πρόσθετος φόρος περίπου 7.000.000 ευρώ ή επιπλέον 540 ευρώ ανά δήλωση σε σχέση με πέρυσι.
Σημειώνεται ότι η μέση επιβάρυνση για φέτος θα είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς οι φορολογούμενοι με μεγάλα εισοδήματα που θα κληθούν να πληρώσουν και τους περισσότερους φόρους επιλέγουν παραδοσιακά να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση κοντά στην εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, δηλαδή έως τις 15 Ιουνίου.
Φέτος είναι υποχρεωτική η υποβολή της φορολογικής δήλωσης μέσω ίντερνετ για όλους τους φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ (πλην των συνταξιούχων).
Πηγή:www.capital.gr

Posted on May 15, 2012, in Ειδήσεις, Οικονομία and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: