Λάδι και αλεύρι από τους Ενεργούς Πολίτες

Το Σάββατο 9 Ιουνίου οι Ενεργοί Πολίτες θα διαθέσουν 28 τόνους εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Πελοποννήσου (από την περιοχή Ν. Φιγαλίας της επαρχίας Ολυμπίας) στην τιμή των 2,70 ευρώ το λίτρο (13,5 ευρώ το 5λιτρο) και ελληνικό μαλακό αλεύρι για όλες τις…
χρήσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς με 0.55 ευρώ το κιλό (5,5 ευρώ το 10κιλο).

Η κ. Κατερίνα Νάκα, μέλος των ΕΝΠΟΛ, τόνισε ότι «προσπαθούμε να φέρουμε φθηνά προϊόντα αποφεύγοντας τους μεσάζοντες, για να μπορεί ο κόσμος να πάρει». Επίσης επεσήμανε ότι σήμερα, έως τις 11 το πρωί, οι παραγγελίες που έγιναν στην Κεντρική Πλατεία, είχαν φτάσει τις 6,5 χιλιάδες κιλά λάδι και 6,3 χιλιάδες το αλεύρι.

Οι Ενεργοί Πολίτες σημειώνουν ότι το ελαιόλαδο είναι δοκιμασμένο (περισσότεροι από 2 χιλιάδες συμπολίτες έκαναν ανάρπαστους 55 τόνους στη διάθεση του Σαββάτου 19 Μαΐου) και συνοδεύεται με πιστοποιητικό ποιότητας και χημικές αναλύσεις. Τα χαμηλά «Κ» διασφαλίζουν τη διάρκεια ζωής του για 18 τουλάχιστον μήνες, αν διατηρηθεί σε δροσερό και σκιερό μέρος. Το αλεύρι προέρχεται από ελληνικά μαλακά σιτάρια, έχει διατεθεί σε Κατερίνη και Βόλο και οι αγοραστές δήλωσαν ικανοποιημένοι από την ποιότητά του. Αξίζει να σημειωθεί πως η μέση τιμή πώλησης εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στη λιανική είναι 4 ευρώ το λίτρο (ή 20 ευρώ το 5λιτρο), ενώ του αλευριού από σιτηρά ελληνικής προέλευσης (όχι ελληνικής συσκευασίας) είναι 1 ευρώ το κιλό. Η διάθεση των παραπάνω προϊόντων θα γίνει στο γνωστό από όλους πια στέκι στην Σκεπαστή αγορά της Λάρισας στην Νεάπολη.

Οι παραγγελίες λαδιού και αλευριού θα γίνουν με δύο τρόπους: ηλεκτρονικά μέσω ιντερνέτ στην ιστοσελίδα τους  http://www.energw.gr και στα τραπεζάκια που βρίσκονται μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο από χθες και θα βρίσκονται καθημερινά (πρωινές ώρες). Στα ίδια τραπεζάκια θα γίνονται εγγραφές νέων μελών και εθελοντών για μελλοντικές δράσεις. Επίσης, στον ίδιο χώρο, όπως και την ημέρα της διανομής, θα βρίσκεται δοχείο συλλογής τηγανέλαιου για ανακύκλωση.

Τις επόμενες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διανομής των τροφίμων οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας» θα προσφέρουν 200 κιλά αλεύρι και 400 κιλά λάδι  κατά προτεραιότητα σε οικογένειες άνεργων και οικονομικά αδύναμων του Ν. Λάρισας. Σταδιακά θα επιχειρηθεί μόνιμη καταγραφή και ιεράρχηση των αναγκών τους με τη συμβολή κοινωνικών λειτουργών, οι οποίοι θα εργασθούν εθελοντικά για το σκοπό αυτό. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα οι «Ενεργοί πολίτες Λάρισας» έχουν δωρίσει σε Ιδρύματα, φορείς και οικογένειες περισσότερους από οκτώ τόνους τροφίμων.
larissanet.gr

Advertisements

Posted on May 31, 2012, in Ειδήσεις, Κοινωνία, Οικονομία and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: