Εισιτήρια σινεμά με… 2,5 ευρώ

Εν μέσω κρίσης και σε μία προσπάθεια να δουν ζεστό χρήμα στα ταμεία τους, τα θερινά σινεμά μειώνουν τις τιμές στα εισιτήριά τους έως και 30%. Διαβάστε αναλυτικά
Ευχάριστα είναι τα νέα για τους σινεφίλ, αλλά και για την…τσέπη τους, καθώς με ανακοίνωσή τους τα θερινά σινεμά έχουν ρίξει τις τιμές τους, προσφέροντας εισητήρια μέχρι και με 2,5 ευρώ.

Η πτώση των τιμών αγγίζει το 30% και είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας.

“Φέτος δεν θα λείψει κανείς” επιβεβαιώνει στον “Ελεύθερο Τύπο” ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αιθουσαρχών Ελλάδας, κ. Παναγιώτης Τσακαλάκης.

Η ξεχωριστή γοητεία των εναπομεινάντων 175 έναντι 598 θερινών κινηματογράφων πανελλαδικά της δεκαετίας του ’90 θα σαγηνεύσει και φέτος το ελληνικό κοινό, που πέρυσι έδειξε τη προτίμηση του κόβοντας 700.000 εισιτήρια.

“Πιστεύω ότι αν διατηρηθούμε σε αυτό το νούμερο θα είναι επιτυχία λόγω της επιβαρυμένης οικονομικής κατάστασης”, σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Αιθουσαρχών Θερινών Κινηματογράφων, κ. Άλκης Γούναρης.

“Παρόλο που υπάρχουν γεγονότα που θα κρατήσουν το κόσμο μακριά από τις αίθουσες, όπως η βραδιά των εκλογών, το ποδοσφαιρικό Euro και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι Έλληνες δεν θα κάνουν διακοπές. Η μοναδική προσιτή διέξοδος είναι ο θερινός κινηματογράφος.

Μέχρι στιγμής οι ιδιοκτήτες αναδιαμορφώνουν τις προσφορές. Αυτό που γνωρίζω και έχουμε συμφωνήσει είναι πέρα από τη μείωση των τιμών των εισιτηρίων να υπάρξουν μεγαλύτερες εκπτώσεις στις καθημερινές”.

Οι δημοτικοί κινηματογράφοι υιοθετούν κι εκείνοι τις προσφορές.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, στο Δημοτικό Κινηματογράφο του Κορυδαλλού Cine Παράδεισος από Δευτέρα έως Παρασκευή το εισιτήριο κοστίζει 4,5 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα είναι στα 6,5 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι ότι για τις παιδικές ταινίες η γενική είσοδος είναι μόλις στα 2,5 ευρώ.

Ωστόσο, το σπάνιο ελληνικό φαινόμενο στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών αιθουσών, τα θερινά σινεμά, εξακολουθεί να παραμένει δημοφιλές παρά το σκληρό ανταγωνισμό.

Πηγή: news247.gr
Advertisements

Posted on June 4, 2012, in Ειδήσεις, Πολιτισμός, Ψυχαγωγία and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: