Απάντηση στον Κασιδιάρη – Της Ιωάννας Φυτοπούλου

Ο κύριος Κασιδιάρης απαντά σε δήλωση του κύριου Τσίπρα, που είπε “Δεν θα πάμε στην Ευρώπη όπως ο Κασιδιάρης στον ΑΝΤ1”, χρησιμοποιώντας μια φράση, που όπως λέει ακούγεται παντού τις τελευταίες ημέρες: “Δε στέλνουμε τον Κασιδιάρη να μιλήσει με την Μέρκελ;”. Συνεχίζει λέγοντας: “οι Έλληνες έχουμε έναν πολύ όμορφο και ιδιαίτερο τρόπο να κρίνουμε πολιτικές συμπεριφορές και πρόσωπα. Πίσω από την φράση που προανέφερα διακρίνεται ξεκάθαρα η οργή ενός ολόκληρου λαού και η θέληση του να αντισταθεί στις ξένες δυνάμεις που έχουν υποτάξει τη χώρα. Να πολεμήσει όλους αυτούς που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα θλιβερό προτεκτοράτο. Με την Χρυσή Αυγή στην πρωτοπορία του Αγώνα, η Ελλάδα φαίνεται πως έχει ακόμα μια ελπίδα. Έχει τουλάχιστον μια πρόταση άμεσης αντίδρασης, απέναντι σε αυτούς που μας διασύρουν εδώ και χρόνια ως χώρα, αλλά και ως ανθρώπους, τον καθένα μας ξεχωριστά.”

Αρχικά νομίζω ότι ο κύριος Κασιδιάρης συγχέει την συμπεριφορά πολιτικού με την συμπεριφορά μπράβου στην παραλιακή(να μια καλή εναλλακτική, που θα του ταίριαζε για το μέλλον). Ναι, τα πολιτικά πρόσωπα σε όλες τις κοινωνίες- δημοκρατικές και μη- κρίνονται από τον λαό. Τα άτομα που μας εκπροσωπούν δεν είναι αλάνθαστα, δεν είναι τέλεια. Έχουν αδυναμίες, κάνουν λάθη, παρασύρονται και διαφθείρονται. Αποτελούν μια μικρογραφία της ευρύτερης κοινωνίας μας. Είναι ό,τι είμαστε. Παραταύτα απαιτούμε από αυτούς το τέλειο, το δίκαιο και το σωστό, γιατί έχουν επομιστεί την εκπροσώπησή μας. Αποφασίζουν για εμάς, αποτελούν πρότυπα και καθορίζουν τις τωρινές αλλά και τις μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης μας. Κρίνονται λοιπόν γιατί έχουν ευθύνη απέναντι στο λαό. Αλοίμονο αν δεν είχαμε λόγο σε όσα πράττουν και στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται.

Δε στέλνουμε τον Κασιδιάρη να μιλήσει με την Μέρκελ;”. Πολλές οικογένειες ζουν στα όρια της φτώχειας, η ανεργία μας χτυπάει την πόρτα, η χώρα μας διασύρεται σε όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης, έχουμε κουραστεί με την Μέρκελ που την έχει δει “αποφασίζω και διατάζω”, τα “λαμόγια” τους πολιτικούς μας και τους “πουλημένους” δημοσιογράφους. Μας στερούν το μέλλον και είμαστε οργισμένοι. Έχουμε άδικο; Μέσα στην απόγνωση τέτοιες φράσεις μπορούν κάπως να δικαιολογηθούν. Όμως η βία δεν είναι λύση και είναι απαράδεκτο που ο κύριος Κασιδιάρης το χρησιμοποίησε ως επίχειρημα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Εκμεταλλεύεται την απόγνωση του λαού. Η απαράδεκτη πολιτική που εφαρμόζεται τόσα χρόνια από τους κυβερνούντες σε τούτο τον τόπο έχει οδηγήσει τον λαό στο να αναζητά “σωτήρες”. Και είναι αυτή η ανάγκη για σωτηρία που μας μετατρέπει σε έρμαια και έρχεται ο Μιχαλολιάκος και ο κάθε Μιχαλολιάκος φορώντας τη μάσκα του “εθνοσωτήρα”.

Ο κύριος Κασιδιάρης μιλάει για πρόταση άμεσης αντίδρασης για να αναχαιτιθεί ο διασυρμός. Αχ ναι όλοι θέλουμε άμεση και αποτελεσματική αντίδραση. Αλλά ας αναρωτηθούμε με ποια μέσα σκοπεύει η Χρυσή Αυγή να επιτύχει την αντίδραση αυτή. Το 6,9% που συγκέντρωσαν τους έδωσε το δικαίωμα να χρησιμοποιούν βία on camera(γιατί off camera δεν χρειάστηκαν ποτέ ποσοστά). Ένα μεγαλύτερο ποσοστό τι θα τους δώσει το δικαίωμα να κάνουν;

Η Χρυσή Αυγή είναι η ελπίδα, ο Σύριζα είναι η ελπίδα, η Νέα Δημοκρατία είναι η ελπίδα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι η ελπίδα. Όλοι προσπαθούν να σου πουλήσουν την έλπιδα ρε Έλληνα. Αλλά τι είναι η ελπίδα σου λένε; Δεν σου λένε. Δεν σου λένε ότι είναι η ψυχολογικά προσφορότερη διέξοδος ως μορφή παραίτησης. Άκουσες Έλληνα; Παραίτηση.

 

Ιωάννα Φυτοπούλου

Advertisements

Posted on June 15, 2012, in Κοινωνία, Πολιτική and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: