Συλλαλητήρια Δευτέρα, Τρίτη κατά μέτρων και Μέρκελ

Ανεβαίνει κι άλλο το θερμόμετρο των κινητοποιήσεων, καθώς σήμερα και αύριο Τρίτη τα συνδικάτα θα βρίσκονται στους δρόμους, αντιδρώντας στα σφαγιαστικά μέτρα συγκυβέρνησης και τρόικας, ενώ την Τρίτη θα …υποδεχθούν με Παναττική στάση εργασίας τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

 

Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα στις 6 μμ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ καθώς και δεκάδες πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, συνδικαλιστικές παρατάξεις και οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενώ με ταυτόχρονη απόφασή τους ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την Τρίτη και  καλούν σε συγκέντρωση στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
Δείτε τις ανακοινώσεις των συνδικάτων και των σωματείων:
ΓΣΕΕ
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα κλιμακώνουν τις αντιδράσεις ενάντια στη συνεχιζόμενη αντεργατική ,αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα.
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έλευση στην Ελλάδα της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απαντούν με κινητοποιήσεις στη Νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυρίας Μέρκελ και του ηγετικού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γι’ αυτό το λόγο την Τρίτη 9 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε Παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουν άλλο την τιμωρητική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντί να λύνει τα προβλήματα της χώρας ,εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει σε αδιέξοδα και ύφεση την οικονομία.
ΑΔΕΔΥ
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 6:00 μ.μ.
Πανεργατικό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποιούν τη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012, στις 6:00 μ.μ., από κοινού οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., συνεχίζοντας τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που εξακολουθούν να προωθούνΤρόικα και Τρικομματική Κυβέρνηση.
Οι αντοχές της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, από την οικονομική κρίση και την πολιτική που ασκείται σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, δοκιμάζονται ξανά μπροστά στην αναλγησία Τρόικας και Συγκυβέρνησης που(παρά την προγραμματική συμφωνία της τελευταίας και τις ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις των τριών κομμάτων που την στηρίζουν) δεν διστάζουν να επιβάλλουν ένα ακόμη επώδυνο πακέτο μέτρων, οδηγώντας έτσι την ελληνική κοινωνία σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, πρέπει να ανατραπεί.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

 

ΚΑΙ ΝΗΠΙΓΩΓΩΝ                                                            Αίγινα ,  8/10/2012

ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ :  Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

 

Η επίσκεψη Μέρκελ την Τρίτη 9/10/2012 αποτελεί αποκορύφωμα του θράσους και της προκλητικότητας που δείχνει η Καγκελάριος του Δ’ Ράιχ (Ράιχ του ευρώ) προς τους υποτελείς και εξαθλιωμένους λαούς της ευρωζώνης και ειδικά προς τον ελληνικό λαό,  τον οποίο έχει συντρίψει οικονομικά και κοινωνικά. Η επίσκεψη αυτή θυμίζει τον δολοφόνο που τριγυρνά στο χώρο του εγκλήματος. Μόνο που στην περίπτωση της Μέρκελ το έγκλημα δεν είναι στιγμιαίο αλλά διαρκές.  Το μνημονιακό καθεστώς που επέβαλαν η Μέρκελ και οι γερμανοί τραπεζίτες μαζί με την εγχώρια αστική τάξη  συνεχίζει τα φονικά κύματα λιτότητας, στέλνοντας όλο και περισσότερα κομμάτια του ελληνικού λαού στην ανεργία , στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο σε ανεργία και η πρώτη στην ανεργία των νέων. Στα χρόνια των Μνημονίων η ανεργία εκτοξεύτηκε από 11% που ήταν το 2009 στο 23,5%  του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας σήμερα και συνεχίζει ανοδικά. Άλλωστε με υπερηφάνεια η Τρόικα της Μέρκελ και η εγχώρια υποτακτική κυβέρνηση  Σαμαρά διακηρύσσουν  τις 150.000 απολύσεις στο δημόσιο ως δήθεν εξυγίανση της οικονομίας. Η ύφεση της οικονομίας από το 2008 και μετά συσσωρευτικά φτάνει το 25% , όπως παραδέχτηκε και ο κορυφαίος υπάλληλος της Μέρκελ , υπουργός Εθνικής Οικονομίας του μνημονιακού καθεστώτος Γ. Στουρνάρας. Στη χώρα αυξάνεται το κύμα των άστεγων συμπολιτών μας στα μεγάλα αστικά κέντρα, την ώρα που η τρόικα πιέζει για πλειστηριασμούς σε σπίτια υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Τις μέρες αυτές , εκτός από τη Μέρκελ,  ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε και τα δώρα της. Ένα καινούργιο κύμα φονικής λιτότητας 13,5 δις ευρώ  με μειώσεις ακόμα και στις κατώτατες συντάξεις , απολύσεις και διάλυση του δημόσιου τομέα της οικονομίας , της υγείας και της παιδείας Το «κέρδος»  μας απ’ όλα αυτά είναι ότι θα συνεχίσουμε να ζούμε υποτελείς και εξαθλιωμένοι στη νομισματική ζώνη της Μέρκελ και των Γερμανών τραπεζιτών.

Τη Μέρκελ θα  υποδεχτούν δυο διαφορετικές Ελλάδες:

Η Ελλάδα των τραπεζιτών , των μεγαλοαστών  και των πολιτικού προσωπικού του Μνημονίου ως υποτακτικοί της με όρκους πίστης στο νόμισμα της. Είναι αυτό το νόμισμα  που τους διασφάλισε μεγάλα κέρδη και συνεχίζει να προσφέρει και σήμερα, μέσα από την κοινωνική γενοκτονία  που επιβάλλουν τα μνημόνια.

Η Ελλάδα των ανέργων , των άστεγων ,  φτωχών και εξαθλιωμένων για την οποία η πολιτική και τα οράματα της Μέρκελ δεν σημαίνουν μόνο απειλή  για την επιβίωση τους αλλά και απειλή κατά της δημοκρατίας, δίνοντας έδαφος στη δημαγωγία των νεοφασιστών, η Ελλάδα αυτή την κηρύσσει ανεπιθύμητη.

Η ΜΕΡΚΕΛ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΤΗΝ «ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ»

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ  , ΔΕΥΤΕΡΑ 8/10 , 6.00 μ. μ  ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΑΔΕΔΥ ΤΡΙΤΗ 12-3 μ.μ , 1.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

=====================

 

Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΡΓΟΥΣ 17 – 19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 20 100
ΤΗΛ. – FAX:  27410  26860
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 8/10/ 2012
                                          Α.Π. 130
ΠΡΟΣ:   ΣΧΟΛΕΙΑ  Α ΄ ΕΛΜΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
   ΚΟΙΝ.:

 

Συλλαλητήριο Πρωτοβάθμιων Σωματείων Κορινθίας

ΤΡΙΤΗ 9/10  6 μ.μ. στα ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ 

 

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι δεν αντέχουμε  άλλο την καταστροφική & τιμωρητική πολιτική για τη χώρα & το λαό μας, την οποία επιβάλει η τρόικα & υπηρετεί με συνέπεια η κυβέρνηση. Η πολιτική της συνεχούς λιτότητας είναι αναποτελεσματική, εξαθλιώνει την κοινωνία και βουλιάζει στην ύφεση την οικονομία.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ! 

Διαρκής αγώνας

για να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα  μέτρα,

για να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ).

                        

 

 

 

Γενικός  Ξεσηκωμός!
Όλοι στα συλλαλητήρια:
Δευτέρα  8/10, στις 6.30μ.μ  Πλ. Αγοράς
Τρίτη 9/10, στη 1.00μ.μ     Πλ. Αγοράς
Διευκολυντική Στάση Εργασίας 12-3μ.μ
Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Ελλάδα
ΜΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.
Από την Ελλάδα μέχρι την Ισπανία εδώ και 15 μέρες όλος ο νότος της Ευρώπης συγκλονίζεται από τις δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που απαιτούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Στην Πορτογαλία κάτω από τη λαϊκή οργή ,η κυβέρνηση πήρε ήδη τα μέτρα πίσω, αλλά τα ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν βρήκαν να πουν ούτε μια λέξη γι αυτή τη περίτρανη νίκη των εργαζομένων. Ήταν τα ίδια μέτρα που ετοιμάζονται να περάσουν εδώ σε εμάς, με τα ίδια «επιχειρήματα» και την ίδια τρομοκρατία και καταστολή από την πλευρά των κυβερνώντων.
Η αναγγελία της επίσκεψης Μέρκελ είναι πρόκληση για το λαό. Η γερμανίδα καγκελάριος είναι ανεπιθύμητη. Εκπροσωπεί μια ΕΕ που με πρόσχημα το χρέος και εργαλείο τα Μνημόνια μετατρέπει τους εργαζόμενους της Ευρώπης σε δούλους του γερμανικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Η επίσκεψη αυτή συμβολίζει την αγαστή συμμαχία της ελληνικής κυβέρνησης με το «αφεντικό» της ΕΕ και γίνεται για να διευκολύνει το πέρασμα των μέτρων της κυβέρνησης(Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που έχουν στόχο τη λεηλασία των δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της ζωής του λαού και των εργαζομένων.
Να βρεθούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία στους δρόμους
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η καγκελάριος Μέρκελ έρχεται  στη χώρα μας ως εκπρόσωπος της ΕΕ, εγχώριου και ξένου κεφαλαίου και των  διεθνών τοκογλύφων.

Έρχεται να δώσει στήριξη στο πολιτικό της προσωπικό, σε όσους δηλαδή, εδώ και τρία χρόνια λεηλατούν και ρημάζουν τη ζωή μας και μας οδηγούν στη φτώχεια και την απόλυτη εξαθλίωση.
Αν και δεν την καλέσαμε εμείς, παρά η υποτελής συγκυβέρνηση  των μνημονίων,
ας την υποδεχτούμε
όπως της αξίζει !
Όλοι στα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις των σωματείων και των συνδικάτων, για την υποδοχή της Μέρκελ, Τρίτη 9 Οκτώβρη. Διαδηλώνουμε με όλους τους εργαζόμενους κατά της ΕΕ, της Τρόικας, του ΔΝΤ και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
 Δε διαδηλώνουμε μαζί με φασίστες, νεοναζί, εθνικιστές. 

Posted on October 8, 2012, in Κοινωνία, Πολιτική and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: